Oproep aan PKN om te breken met Sabeel

0
224
De Nederlandse tak van de Israëlische politieke partij Likoed vraagt, in maart 2017, de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) de contacten te verbreken met de Palestijns-christelijke organisatie Sabeel. Aanleiding zijn uitlatingen van Kees Blok, voorzitter van de Nederlandse organisatie Kairos-Sabeel. Tijdens een toespraak vorig jaar september vergeleek Blok de Palestijnse jihadisten met verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog.

Likoed Nederland zegt in de oproep dat het ‘ongelooflijk is dat de Protestantse Kerk in Nederland de banden met deze anti-Joodse en anti-Israëlische organisatie nog altijd niet heeft verbroken.’ Volgens PKN-woordvoerder Nouwens berust dit op een misverstand. “Wij ondersteunen Sabeel in Jeruzalem maar hebben geen enkele relatie met de Nederlandse tak Kairos-Sabeel waarvan voorzitter Kees Blok de uitlatingen deed. De uitlatingen van Kees Blok zijn ook niet namens de PKN gedaan.”

Sabeel is bekend vanwege de ‘Palestijnse bevrijdingstheologie’. Onderdrukten in de Bijbel worden daarin vergeleken met de Palestijnen.

Bron: Het Zoeklicht