Abedini werd in Iran gemarteld

0
206
In een exclusief interview met het Amerikaanse christelijke TV station CBN vertelde Saeed Abedini dat hij in Iraakse gevangenissen gemarteld is.

Abedini, die opgroeide als moslim bekeerde zich tot het christelijke geloof. Daarom, en omdat hij evangeliseerde in Iran, werd hij in 2012 gevangen genomen en veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Ook in de gevangenis ging hij door met evangeliseren. In het interview zegt hij dat gevangenen en bewakers tot geloof kwamen. Als gevolg daarvan werd hij overgeplaatst naar een andere gevangenis, waar de omstandigheden veel slechter waren. “Voor mij betekende het dat ik nieuwe kansen kreeg in het doorgeven van het evangelie.” zegt Saeed.

Gevangenen die zich bekeerden werden gemarteld. Abedini bracht de laatste twee jaar van zijn gevangenschap in isolement door. Hij werd herhaaldelijk bedreigd met de dood.

In het interview vertelt hij ook openhartig over zijn huwelijk dat volgens hem “op het moment niet goed is. Ik heb mensen nodig die voor mij bidden”, aldus Abedini.

Het interview met Saeed Abedini start bij de tijd van 6:14.