Mira de Boer nieuwe programmaleider Umoja Nederland

0
520

Per 1 oktober treedt Mira de Boer aan als programmaleider van Umoja Nederland. De Boer is voorganger van Rafaël Almere, spreker en auteur. Met het Umoja-programma stimuleert hulporganisatie Tear kerken om zich te verbinden aan hun omgeving.

Als programmaleider coördineert Mira de Boer de verdere groei van Umoja Nederland. Ze geeft leiding aan het operationele team, waaronder de Umoja-trainers, en onderhoudt het contact met de groeiende groep kerken die met Umoja werken.

Leven delen
De Boer: ‘Ik hoop dat alle kerken en christenen in Nederland vanuit het interne denken, het naar binnen gericht zijn, de slag naar buiten gaan maken. Niet als een activiteit of project, maar door je leven te delen in alles wat je doet en bent.’ Over Umoja zegt ze: ‘Deze methode heeft zich in de praktijk al vele malen bewezen. Niet alleen in Nederland, maar vooral ook in allerlei andere landen en continenten. Het klopt en het werkt. Ik kan er nu de boer mee op en de verhalen vertellen zodat mensen zien: Als het daar kan, kan het hier ook!’

Hulpbronnen
De Umoja-methode startte ruim twintig jaar geleden bij tien kerken in Oost-Afrika. Sindsdien verspreidde werkwijze zich geleidelijk over de rest van Afrika en de wereld. In 2017 ging Umoja Nederland van start. Uitgangspunt is steeds de Bijbel. Samen ontdekken gemeenteleden hoe ze Bijbelse principes kunnen toepassen in hun eigen buurt. Ze ontdekken de unieke hulpbronnen waar hun gemeente over beschikt en gaan zich samen met de buurt actief inzetten voor de bloei van hun omgeving.

Bron: Tear / Umoja Nederland