Chris Lukkien directeur van ZOA

0
195
Chris Lukkien (51) wordt per 1 mei de nieuwe algemeen directeur van de christelijke hulporganisatie ZOA. Tot nu toe was hij zeven jaar lang CEO van MAF International in het Verenigd Koninkrijk.

De Raad van Toezicht zegt dankbaar te zijn dat er met de benoeming van Lukkien een nieuwe CEO is gevonden, zodat het directieteam weer volledig is. Daarin zit ook programmadirecteur Arco van Wessel.

ZOA houdt zich bezig met hulpverlening in zwaar getroffen gebieden. Daarin heeft volgens de organisatie de nieuwe algemeen directeur veel ervaring. ZOA heeft 900 medewerkers in Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Na een aantal jaar als regionaal directeur Oost-Afrika voor ZOA te hebben gewerkt, deed Lukkien dat twintig jaar bij de christelijke zendings- en hulporganisatie MAF. Van 2004 tot 2008 was hij CEO voor Europa, waar hij onder meer de fusie met MAF Australië begeleidde. Lukkien heeft ook een bestuursfunctie bij Medair en is betrokken bij het netwerk EU-CORD.

“Het is mijn roeping en verlangen vanuit een christelijk perspectief een bijdrage te leveren aan het geven van hulp, hoop en herstel aan mensen in nood”, zegt hij. “Ik ervaar dit als een levenstaak waarmee ik God en mijn medemens kan en mag dienen. Ik zie het daarom als een voorrecht dit als CEO bij ZOA te kunnen gaan doen.”

Harry Paul, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Lukkien heeft niet alleen een uitstekende staat van dienst in de internationale hulpverlening, maar ook een duidelijke visie op de toekomst en de identiteit van ZOA. We hebben het vertrouwen dat we in hem een leider gevonden hebben om ZOA de komende jaren verder te ontwikkelen en uit te bouwen.”
Interim-bestuurder Derk Vermeer, die na het vertrek van de vorige directeur Johan Mooij in juni 2016 aantrad, zal begin mei zijn verantwoordelijkheden overdragen aan Lukkien.