Ds. P.A. Versloot predikant en medewerker IZB

0
177
Ds. Pieter Versloot (44) uit Noorden wordt de nieuwe predikant van de Martinikerk in Groningen. Naast zijn werk als gemeentepredikant gaat hij twee dagen per week aan de slag als missionair predikant voor de IZB.
 
‘Groningen heeft veel uitdagends, waar ik mijn ervaringen in kwijt kan’, zegt hij in een toelichting op zijn besluit. ‘Eén op de vier inwoners is student, in de geografische wijkgemeente ligt dat percentage nog hoger. De Martinikerk is geen enclave, maar maakt deel uit van het bredere verband van de PKN. De combinatie met ‘Het Pand’, missionaire gemeenschapsvorming in een achterstandswijk, vind ik buitengewoon boeiend.’

Pieter heeft veel missionaire ervaring. Negen jaar werkte hij als GZB-zendingspredikant in Kazachstan (Centraal-Azië). In Almaty, de grootste stad van dat land, diende hij twee jonge gemeenten en hij was er docent/decaan aan de theologische faculteit theologie.

Na zijn terugkeer in Nederland, in 2009, werkte hij projectleider bij de Protestantse Pioniersplekken van de afdeling Missionair Werk en Kerkgroei van de Protestantse Kerk in Nederland. Sinds 2013 is hij coördinator bij ‘De Sleutelbloem’, een christelijke zorginstelling in zijn woonplaats Noorden (Utrecht).