Gankema voorzitter Groot Nieuws Radio

0
183

Voormalig Opwekking-directeur Joop Gankema (67) is aangesteld als voorzitter van stichting Groot Nieuws Radio. Hij volgt Ron de Rover op, die als bestuurslid voorlopig nog wel erbij betrokken blijft. Gankema zegt te willen kijken naar de kansen en mogelijkheden voor de zender. “Ik wil luisteren naar Gods stem om te horen hoe we samen dit werk van de Heer mogen leiden en verder brengen”, zegt hij. Tot 2015 leidde hij Opwekking.

De voorzitter van de radiozender zal veel samenwerken met directeur Wilfred Hardeman, die blij zegt te zijn met de aanstelling van Gankema. “We hebben in het verleden al goed samengewerkt rond de live-uitzendingen vanaf Pinksterconferentie Opwekking. Met Joop voegen we een ervaren bestuurder met een groot netwerk toe aan ons bestuur.”

Oud-voorzitter De Rover geeft met vertrouwen de voorzittershamer door aan Gankema. Hij verwacht dat Groot Nieuws Radio met Gankema een nieuwe fase in kan gaan. “Met de hulp van God kan Groot Nieuws Radio zich verder ontwikkelen, na de lastige jaren die achter ons liggen.”

Naast Gankema en De Rover bestaat het bestuur van Stichting Groot Nieuws Radio uit André Verhoeff (secretaris) en Beschier de Korte (penningmeester). De komende tijd wordt het bestuur verder uitgebreid, zegt de organisatie.

Stichting Groot Nieuws Radio is volledig eigenaar van Groot Nieuws Radio B.V., die dagelijks radio-uitzendingen verzorgd via 1008 AM, DAB+, internet en via verschillende aanbieders van interactieve tv.