HGJB op zoek naar nieuwe directeur

0
182
Roel Boogaard vertrekt eind van dit jaar als directeur van HGJB. Boogaard stond sinds begin 2012 aan het roer van de HGJB. De protestantse jongerenorganisatie verkeerde op dat moment in een roerige periode, waarin de financiën onder druk stonden. Onder leiding van Boogaard werd een omvangrijk herstelplan opgesteld en uitgevoerd dat erin geresulteerd heeft dat de organisatie weer toekomstbestendig is en financieel tegen een stootje kan.

Boogaard: “Het was een voorrecht de HGJB te mogen leiden door een turbulente periode. Als het gaat om jongeren en geloof merken we dat we de vanzelfsprekendheid voorbij zijn. We zullen als organisatie blijvend moeten zoeken naar wegen om jongeren bij het geloof en de kerk te houden en kerken te wijzen op het belang van goed jeugdwerk. Dit vergt veel energie en aanhoudend gebed. Gelukkig weten we ons hierin gedragen door een trouwe achterban en zien we door alle inspanningen heen de zorgende hand van onze hemelse Vader die niet loslaat het werk dat Hij begonnen is.”

Na bijna 5 jaar is het voor Boogaard tijd om het stokje door te geven en op zoek te gaan naar een andere werkkring. Het bestuur van de HGJB is dankbaar voor het werk dat Boogaard heeft verricht.

In goed overleg met het bestuur van de HGJB is besloten dat Boogaard tot het einde van het jaar zijn functie als directeur blijft uitvoeren zodat het bestuur de werving van een nieuwe directeur kan opstarten.