Nieuw gezicht relatiecursussen Alpha Nederland

0
193
Dorine Sommer is de nieuwe relatiemanager van de Marriage Course, de Premarriage Course en de Parenting Children Course. Zij volgt Minella van Bergeijk op, die afscheid neemt bij Alpha Nederland en hoofdredacteur wordt van Eva (uitgave van de Evangelische Omroep). Dorine (25 jaar) is theoloog en bestuurskundige. “Ik wil het belang van gezonde relaties in de spotlight zetten.”

Alpha Nederland merkt dat de relatiecursussen hun weg hebben gevonden naar de kerken. Ze dienen ook in toenemende mate als opstap om de band te versterken met vrienden buiten de kerk. Teams die de cursussen in een buurthuis, school of huiskamer geven, brengen de kerk naar de mensen toe.

“God heeft relaties prachtig bedoeld en gemaakt. We maken er af en toe een flink potje van, maar relaties zijn een uniek geschenk waar we volop van mogen genieten!” zegt Dorine. “Ik geloof dat God verlangt naar relaties die Zijn relatie met ons weerspiegelen. Het werk dat we met Marriage Course, de Premarriage Course en de Parenting Children Course doen is daarom van grote waarde.” Het is volgens Dorine belangrijk in onze maatschappij de schoonheid van huwelijk en gezin te blijven zien. “En daar wil ik aan bijdragen, door het belang van gezonde relaties in de spotlight te zetten en cursisten de tools te geven om hun huwelijks- en gezinsrelaties nog leuker en beter te maken. Het voelt als een cadeau dat ik bij Alpha Nederland op de bres mag staan voor relaties in Nederland.”
 
De vertrekkende relatiemanager Minella van Bergeijk heeft de afgelopen zeven jaar gewerkt aan verspreiding van de Marriage Course en de Premarriage Course in Nederland. Deze cursus is evenals de Alpha-cursus begonnen in Londen om vervolgens de hele wereld over te gaan. Met de Parenting Children Course biedt Alpha Nederland sinds begin 2016 nog een derde type relatiecursus aan. De cursussen hebben hetzelfde uitnodigende en laagdrempelige karakter als Alpha.

Over Alpha Nederland
Alpha Nederland is een dynamische en groeiende organisatie die zich met hart en ziel inzet voor: ‘de evangelisatie van Nederland, de vitalisering van de kerk, de transformatie van de samenleving’. Samen met honderden kerken en groepen verwelkomt Alpha Nederland jaarlijks ruim 15.000 mensen op een van haar cursussen.