Nieuwe directeur Chris en Voorkom!

0
204
Nadat de op verslavingspreventie gerichte stichting ‘Voorkom!’ eerder fuseerde met stichting Chris, is nu Robert Mazier (37) benoemd tot directeur van beide onder één paraplu werkende organisaties. De vorige directeur, Berry Valk, is vertrokken. Mazier start vanaf 1 september met zijn werkzaamheden.

Voorkom! en Chris zijn in 2014 onderdeel geworden van de op haar beurt weer bij De Hoop behorende stichtring Family Care. “Ieder leven zie ik als een geschenk van God”, zegt Robert Mazier. “Het is mijn wens dat kinderen en jongeren dat ook in hun eigen leven terugzien. Als directeur van Chris en Voorkom! wil ik daar graag een bijdrage aan leveren. Ik wil meewerken aan weerbare en zelfstandige kinderen en jongeren. Maar ook aan mensen en plekken om hen heen waar zij terecht kunnen als het nodig is”, aldus Mazier.

PKN
Hij was voorheen werkzaam als manager voor JOP, de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk en betrokken bij verschillende projecten, zoals de pioniersplekken, Flevo Festival, Micha Young en Veilig Jeugdwerk. Momenteel werkt hij als adviseur voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, is hij gastdocent aan de Jeugdwerkersopleiding van De Wittenberg en heeft hij een eigen adviespraktijk.

“Als bestuur zijn wij blij dat wij met Robert Mazier een goede invulling hebben gevonden in deze voor de organisatie belangrijke positie”, zegt Wim van Huizen, bestuurslid van Stichting Chris en Voorkom! “Wij hebben er vertrouwen in dat Robert de organisatie verder weet uit te bouwen, relaties kan opbouwen en versterken, en met alle vrijwilligers en medewerkers voor nog meer kinderen en jongeren van betekenis weet te zijn. Wij wensen hem daarbij veel zegen en kijken uit naar een goede samenwerking”.

Chris en Voorkom! hebben als doel mensen ‘te helpen bij het maken van de juiste keuzes’, zeggen zij. De organisatie telt ongeveer 25 fte’s en 300 vrijwilligers. Chris biedt een luisterend oor voor kinderen en jongeren met vragen of problemen, op dit moment vooral via chat en een anonieme mailtool. Voorkom! zet zich eveneens in voor jonge mensen, via (verslavings-) preventielessen voor scholen en kerken.