Open Doors-lobbyist naar Europese E.A.

0
217
Voor de Europese Evangelische Alliantie (EEA) wordt Arie de Pater (foto) in mei lobbyist bij de EU in Brussel. Hij deed dat werk trouwens al eerder voor Open Doors International om er de christenvervolging in Europa onder de aandacht te brengen. Later bepleitte hij die bij de VN.
 
Ook in Europa neemt christenvervolging toe, vertelt directeur Ruud Kraan van Open Doors in het Nederlands Dagblad (ND). Wie zich in Engeland als moslim tot Christus bekeert, wordt bijvoorbeeld verstoten door de familie.

In Brussel werkt trouwens ds. Ron van der Spoel als lobbyist voor Open Doors. Tussen hem en De Pater, die pleit voor vrijheid van godsdienst, wordt wel samenwerking voorzien. Hij ziet christenen als strijders in de frontlinie. Vrijheid staat onder druk, meent hij. In Europa dreigde, onder druk van een antidiscriminatiebeleid, het zover te komen dat een kerk niet meer aan een dominee mag vragen of die wel een christen is. Dat is nu door inspanningen van lobbyisten aangepast. Overigens wil De Pater ook aandacht vragen voor godsdienstvrijheid buiten Europa.