Peter Wagner overleden

0
190
De bekende evangelist C. Peter Wagner (foto), beschouwd als pionier op het gebied van de ‘apostolische’ bediening, is vrijdag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij leed al geruime tijd aan hartkwalen en werd in juni nog geopereerd. Zijn vriend – en zich ook apostel noemende – Chuck Pierce noemt hem op Facebook ‘een van de grootsten in de moderne kerkgeschiedenis’.

Wagner was volgens het Amerikaanse blad Charisma een autoriteit op het terrein van gemeentegroei en geestelijk bewustzijn. Hij was medeoprichter van het World Prayer Center en ’kanselier’ van het Wagner Instituut in Colorado Springs, Colorado (VS). Hij studeerde theologie, missiologie en religie aan het Fuller Theological Seminary, Princeton Theological Seminary en de universiteit en de universiteit Southern California.

Als zendeling was hij zestien jaar actief in Bolivia en dertig jaar als docent verbonden aan de School of Intercultural Studies van Fuller Seminary.
Hij schreef 70 boeken, waaronder Prayer Shield (Schild van gebed), Territorial Spirits (territoriale geesten) en Apostles and Prophets (Apostelen en Profeten).