Rikkert Zuidervelt heeft niets met kerken

0
175
Met denominaties en christelijke organisaties heeft Rikkert Zuidervelt, helft van het zingende duo dat hij met zijn vrouw Elly vormt, niet zoveel. Hij en zijn echtgenote proberen ook met publiek buiten het christelijke erf te communiceren en dan kun je beter niet bij een bepaalde denominatie horen, vindt hij.

“Eens speelden we op een grote christelijke conferentie. Na afloop riep een man door de microfoon: ‘Ze horen helemaal bij ons’. Toen dacht ik: Nee! Nee! Van Christus wil ik wel zijn, maar niet van jou. Ook al waardeer ik jou, en weet ik niet wat, maar ik ben niet van een bepaalde club”, zegt hij in een interview met Gertjan de Jong in De Oogst.

“We willen niet namens een bepaalde denominatie of club speken, want dan gaan er al snel deuren dicht. Zodra er een organisatie ontstaat, gebeuren daar dingen waar je liever niet mee geassocieerd wilt worden. Als iemand mij aanspreekt op mijn relatie met Jezus, dan zeg ik: kom maar op. Zeg maar wat er mis is met de betreffende Man. Dan sta ik voor alles open en dan hoef ik niet aan een of andere club te verdedigen, waarvan ik in mijn hart denk: tsja.”
Ze zijn in de loop der jaren, hoopt hij, wijzer geworden in communicatie. “Maar ons geloof in Christus is niet veranderd.”