Saeed Abedini vraagt gebed voor zijn huwelijk

0
185
De uit Iraakse gevangenschap vrijgelaten voorganger Saeed Abedini, vraagt via facebook gebed voor zijn huwelijk. Hij schrijft dat de relatie met zijn vrouw Naghmeh ‘niet goed is’.

De 35 jarige predikant, die naast zijn Amerikaanse staatsburgerschap ook die van Iran heeft werd in 2012 in Iran tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege zijn bekering tot het christelijke geloof en voor evangelisatie activiteiten. Op 16 januari werd hij samen met drie andere Amerikanen in het kader van de overeenkomst m.b.t. het Iraanse nucleaire programma vrijgelaten.

Zijn vrouw die, gedurende zijn tijd in de gevangenis, onvermoeid streed voor zijn vrijlating hield daar eind vorig jaar plotseling mee op. Op deze website werd eerder hierover bericht. Zij werpt hem emotioneel en seksueel geweld in het huwelijk voor en een verslaving aan pornografie. Toen Saeed Abedini in januari in Amerika arriveerde haalde ze hem niet op van het vliegveld. Via facebook deelde zij mee dat ze er spijt van heeft dat ze deze problemen geheim heeft gehouden.

Haar man vertelt op zijn facebook site dat hij dankbaar is voor de ondersteuning van mensen die hen helpen aan hun huwelijk te werken. Zijn vrouw heeft echter tot op heden niet aan die gesprekken deelgenomen. Ook dankte Abedini de vele christenen die voor zijn vrijlating hebben gebeden. Dat heeft volgens hem geleid tot zijn vrijlating.