Voorgedragen voorzitter VPE niet gekozen

0
195
De door het bestuur van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) aks nieuwe voorzitter voorgedragen Daniël Renger kreeg tijdens de zaterdag in Duivendrecht gehouden algemene ledenvergadering onvoldoende stemmen. Er was 80% van de stemmen nodig om hem te benoemen. Dat percentage werd niet gehaald en bleef steken op zeventig.

Er is nu een tweede vergadering nodig. De nieuwe voorzitter is nodig omdat Peter Sleebos (foto) met pensioen gaat. Hij leidde de organisatie twintig jaar. Eerst als voorzitter van de Broederschap van Pinkstergemeenten en na de fusie daarvan met Volle Evangeliegemeenten Nederland in 2002 als voorzitter van de nieuw gevormde VPE.

Onder zijn leiding heeft de VPE een aanzienlijke groei in het aantal aangesloten gemeenten doorgemaakt, werden er beleidsbepalende kernwaarden geformuleerd (Betrouwbaarheid, Balans in Woord en Geest en Betrokkenheid) en groeiden relaties met andere kerken.

Vanuit de leden was er geen tegenkandidaat voor Renger naar voren gekomen. Er is een tweede vergadering uitgeroepen waar de verkiezing centraal zal staan. Ook andere kandidaten kunnen zich aanmelden. Vicevoorzitter Machiel Jonker neemt nu het voorzitterschap waar. Renger blijft in functie als algemeen secretaris van de VPE.