Wilfred Hardeman – Nieuwe directeur GNR

0
180
Wilfred Hardeman wordt de nieuwe directeur van Groot Nieuws Radio. Hij volgt Koos Timmer op die eind 2014 aantrad als interim-directeur. Per 1 april treedt hij aan. Volgens voorzitter Ron de Rover van de Raad van Bestuur is Hardeman, al sinds 2007 bij de zender.

Betrokken, stabiel en talentvol. “We hebben er het volste vertrouwen in dat Wilfred met zijn ruime ervaring en verbindende persoonlijkheid de man is die Groot Nieuws Radio en de teamleden verder kan ontwikkelen.”

Medio 2014 legde Nico Schipper het directeurschap neer. Hij zat toen trouwens al een half jaar ziek thuis en was in 2011 aangetreden.

Hardeman zegt het als een missie te beschouwen het christelijke radiostation te mogen leiden. “Een station dat christenen in Nederland wil verbinden en uitdagen om actief met hun geloof aan de slag te gaan. Met onder andere het winnen van de Gouden RadioRing is vorig jaar bewezen dat er behoefte is aan christelijke radio,” zegt hij.

Hardeman werkte het afgelopen jaar al nauw samen met interim-directeur Koos Timmer. Volgens Rover raakte hij op die manier meer betrokken bij de bedrijfsvoering en groeide hij naar de functie van directeur. “We zijn zeer tevreden over hoe Koos het afgelopen jaar de reorganisatie heeft geleid en de nieuwe basis legde. Samen met Wilfred en zijn team willen we verder bouwen aan dit mooie radiostation. Dit in afhankelijkheid van de zegen van God, die de vrucht op ons werk kan geven.”

Wilfred Hardeman presenteerde de laatste jaren de programma’s Ochtendeditie en De Dag Van Vandaag. Sinds 2012 gaf hij al leiding aan de redactie van Groot Nieuws Radio. Het christelijke radiostation zendt uit via middengolf (1008 AM), DAB+ en online via www.grootnieuwsradio.nl.