Wout van Beek overleden

0
178

Evangelist Wout van Beek is op 89-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Vroomshoop. Hij werd behalve als prediker bekend als zanger, die zichzelf op gitaar begeleidde, en maakte talrijke LP’s en CD’s. Hij liet levenslang geen kans onbenut om het Evangelie door te geven en te vragen aan mensen of zij de Here Jezus kenden. Ook op zijn rouwkaart begon met de vraag: Is uw paspoort getekend door Jezus?

Opgegroeid in een gereformeerd milieu, kwam Wouter Adrianus van Beek als marinier tijdens een zeereis op weg naar toenmalig Nederlands-Indië tot levend geloof door een gesprek met een marconist. In Indië leerde hij al snel ‘Moesje’ Alt – samenstelster van de bundel Glorieklokken – kennen, die daar de Pinksterzending runde en de geestelijke begeleidster van de jonge gelovige werd. Zij ontdekte ook zijn gaven als evangelist.

Hij trouwde met Ge Brand, die op haar sterfbed zei dat hij met haar vriendin Alberdina de Pree moest trouwen om een moeder voor de inmiddels geboren kinderen te hebben. Aldus geschiedde en zijn tweede huwelijk werd gezegend. Samen met zijn Diny trok hij naar zendelingen in het buitenland en evangeliseerde hij op straat, onder woonwagenbewoners in kerken en overal waar hij de kans kreeg. Talloze mensen kwamen door hem tot geloof, onder wie latere dominees. Hij bleef levenslang gelieerd aan de pinksterbeweging.
Van pensioen wilde hij niet weten, want naar zijn mening was hij voor het leven geroepen door de Heer. In zijn woonplaats Vroomshoop is hij vrijdag begraven.