Opwekking mikt voor volgend jaar weer op ‘fysieke’ pinksterconferentie

0
258

‘Diep geraakt’ wordt het thema van de 52ste pinksterconferentie van Opwekking, volgend jaar. Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, maakte dat vrijdag bekend bij Groot Nieuws Radio. De – ‘ouderwets’ fysieke – conferentie staat voor 3 t/m 6 juni op het programma.

“We tellen met elkaar af naar, hopelijk, weer een echte pinksterconferentie! Als mensen mij vragen of ik geloof dat het weer kan volgend jaar, antwoord ik volmondig ja. En dat blijft het uitgangspunt, en tegelijk een gebedspunt”, aldus Flach. De plaats is dan ook weer het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen

Een belangrijke verandering ten opzichte van voorgaande jaren is dat alle bezoekers aan de Pinksterconferentie – dus ook daggasten – zich vooraf moeten aanmelden via de website. De overheid wil weten hoeveel mensen op het terrein aanwezig zijn. Meer informatie komt beschikbaar via www.ikganaaropwekking.nl.

Thema

Het thema is gebaseerd op het verslag in Handelingen 2:37-39. Nadat Petrus vertelt over Jezus, diens dood en opstanding en hoe de uitstorting van de Heilige Geest deel uitmaakt van het plan van God voor het leven van ieder mens, staat er dat zijn toehoorders ‘diep in het hart werden geraakt’.

Flach: “We geloven dat als het woord van God gepredikt wordt – de boodschap van Jezus en het kruis – mensen van alle leeftijden en achtergronden diep geraakt zullen worden door de liefde van Jezus en door de Heilige Geest. Dan zal er bekering plaatsvinden, zal God vergeving schenken en zullen mensen vervuld worden met de Heilige Geest. Alleen dan zullen we in staat zijn om uit te gaan in zijn naam om de boodschap van redding te delen in een wereld die Jezus nodig heeft.”