Parels

0
304

De nieuwe cd van de Country Trail Band heet ‘Parels’. Een verzameling van maar liefst 18 nummers met de karakteristieke Nederlandstalige country-gospel sound. Omdat deze gemaakt is in de Corona-pandemie hebben de stukken extra veel aandacht gekregen.

De Band bestaat uit: Ruud van de Meeberg (drum en backing vocal), Hans Steeds (basgitaar, solozang en backing vocal), Kees Steeds (piano, keyboards, accordeon en backing vocal), Gideon van Buitenen (viool), Ron de la Bey (dobra en pedal steelgitaar), Marcel Langeland (elektrische sologitaar en Spaanse gitaar), Wouter Pols (akoestische gitaar) en Wim Pols (solozang en akoestische gitaar). Een informatieboekje geeft onder meer de liedteksten en foto’s van de Bandleden.

De cd begint met ‘Parels’ waarin duidelijk wordt wat de Band met die titel bedoelt. Het zijn schatten van herinneringen die als een ketting het leven versieren. Het nummer ‘Soms sluit de Heer een deur’ gaat over de praktijk van het geloofsleven. Daarna volgt ‘Ik laat U los’ over mensen die de Heer en de kerk verlaten. Daar zou tegenover staan dat God hen nooit verlaat.

Het vrolijke nummer ‘Harry’ gaat over een man die de Bandleden ontmoette bij het Leger des Heils. ‘Het voorhangsel scheurt’ is geïnspireerd op Matteüs 27:51. Het leuke lied ‘Mijn trouwe Vriend’ gaat over een gitaar die de zanger jaren geleden kocht en waarmee hij veel muziek heeft gemaakt. Waarschijnlijk een van de beste nummers op deze cd.

‘Op reis in niemandsland’ gaat over een Bandlid met een dementerende vader. Een lied ter bemoediging van mensen die dit ook meemaken. Het lied ‘Ik wil groeien’ gaat erover dat normaal gesproken gelovigen willen groeien in geloof, maar dat dit niet altijd zo makkelijk is. ‘Wat ik nu mis’ is geschreven in het voorjaar van 2020 toen de Corona lock-down alles plat lag.

Het lied ‘Hij wacht op jou’ gaat over mensen die het heel druk hebben met de dingen van de wereld, terwijl de Heer op hen wacht. ‘Stoelen klaarzetten’ gaat over iemand die een zegen vraagt voor wie in de samenkomst zit. Het lied ‘Vraag niet waarom’ gaat over vragen over Gods plan. Een van de betere nummers op deze cd.

‘Het voorbeeld’ gaat over een toespraak van een zoon op de begrafenis van zijn vader. Het lied ‘God kan je helpen’ is geïnspireerd op 2 Koningen 4 en gaat over de wonderen die God kan doen in uitzichtloze problemen. ‘Dromer en drammers’ gaat over de diversiteit onder gelovigen.

Het lied ‘Als een vader’ gaat over Gods liefde voor Zijn kinderen begeleidt met goede country muziek. ‘Als je niet bij de kudde hoort’ gaat over gelovigen die anders zijn dan de meerderheid. De cd sluit mooi af met het lied ‘Zonder regen geen zegen’ geïnspireerd op de oude wijsheid.

Evaluatie
Dit is een cd met leuke, goede en ontspannende country-gospel muziek van hoge kwaliteit. De teksten zijn bemoedigend, uit het leven gegrepen en soms grappig. Deze cd wordt aangeraden.


Parels. Country Trail Band. 2021, LW Music/JQZ Muziekproducties, Kampen, distributie: Ecovata, c.61 min, € 14,95, ISBN: 8716758007186.