Presentatie cd Kinga Bán verplaatst

0
558

De presentatietour van het album ‘Geboren’, het laatste album van zangeres Kinga Bán, is in verband met de coronacrisis verplaatst naar de periode van april tot en met juni. Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith geven een kijkje achter de schermen en vertellen hoe het album tot stand kwam. Voor enkele concerten zijn nog kaarten beschikbaar.

In 2019 stierf Kinga. Ze had borstkanker. De laatste jaren van haar leven werkte ze als solo-zangeres. Tot 2017 maakte ze onderdeel uit van Sela. Ze is ook te horen in diverse liederen op de albums van Psalmen voor Nu. Kinga bleef hoopvolle liederen schrijven. Ze putte veel kracht uit haar geloof. Vorig jaar, in februari 2020, kwam een laatste album uit met liederen van haar. Het heet Geboren.

Geboren
‘Als ik sterf, word ik opnieuw geboren,’ zei ze. Op haar website schrijven haar nabestaanden dat ze naar die dag toeleefde door met familie en vrienden het leven te vieren en muziek te maken. Negen nieuwe liederen ontstonden in de periode voor haar sterven op 6 mei 2019.

Verbonden
Op de presentatie-avond van het album Geboren nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith de luisteraars mee op reis langs de liedjes van het album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, anekdotes en concertregistraties leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als zangeres met hart voor haar werk. Uit dit alles blijkt hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus. Leven met Hem is goed, vond ze. Daar zong en sprak ze over.

Opnieuw
Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen. Ze wilde niets liever dan dat haar boodschap met deze nieuwe liederen de wereld in zou gaan. Zo blijven haar woorden klinken: Ik ben opnieuw geboren! Wij zijn opnieuw geboren!
Meer informatie over de presentatietour staat op haar website.