2020 ultimate worship

0
475

Deze dubbel CD is een mooie melange van de 30 populairste worshipnummers van de afgelopen tijd. Sommige zijn Live opnames. Bijgevoegd is een boekje met de liedteksten.

Op deze discs staan nummers van de nieuwste albums van onder andere Local Sound, Martin Smith, New Wine Worship, ICF, Soul Survivor en MDSN. In deze nummers staan de Here Jezus, God en de Heilige Geest centraal, maar ook wat en hoe is het is om een discipel te zijn en dat dit niet altijd makkelijk is. De nadruk ligt op wat de Here Jezus heeft gedaan door Zijn kruisdood. Daarbij kan het niet anders dan dat Zijn liefde voor de gelovigen bezongen wordt. Sommige nummers hebben ook aandacht voor wat Hij kan betekenen voor Zijn discipelen vandaag. Daarbij wordt er ook op gewezen dat de Schepping Zijn glorie erkent en bezingt. Dat zet aan tot overgave, gebed en aanbidding, maar ook tot dankbaarheid en dienstbaarheid.

Voorkeur benoemen is natuurlijk persoonlijk, maar de volgende nummers zouden wel eens de beste kunnen zijn: ‘Praise Your Name’ van Corey Voss & Madison Street Worship (Live); ‘I Am here for you’ van Emma Townend; ‘Mercy’ van Tenielle Neda.

Evaluatie
Op deze dubbel-cd is de beste gospelmuziek van de laatste tijd verzameld. Ter kennismaking of om er ‘on the road’ van te genieten. Een aanrader.

2020 Ultimate Worship. Integrity Music, 2019, distributie: Ecovata/Neema, c.153 min., € 19,99, ISBN: 0000768727928.