Rijdende collectebus haalt geld op voor Medair-Oekraïneproject

0
161

Frans Koster en Ronald Levering beginnen morgen, 19 juni, aan de Baltic Sea Circle Rally, een reis van 7500 kilometer rondom de Oostzee. Tijdens en vooraf zamel(d)en ze geld in voor de noodhulporganisatie Medair.

De zestiendaagse tocht gaat door Scandinavië en de Baltische staten, tikt de poolcirkel aan en begint en eindigt in Hamburg. Beide mannen zoeken het avontuur op én helpen hun medemens in nood, specifiek de oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Tijdens een mountainbike-tocht drie jaar geleden leerden Ronald en Frans elkaar kennen. In de afgelopen jaren groeide de vriendschap en trokken ze samen op.

Een geparkeerde 4×4 in een Amersfoortse wijk wekte de interesse van Frans en was de aanleiding om in contact te komen met de organisatie SAC (Superlative Adventure Club). Een organisatie die meerdere alternatieve rally’s per jaar organiseert, om een bijzondere belevenis te ondergaan én tegelijk geld op te halen voor goede doelen. Frans: “Zo is het plan geboren, werd de website www.homex.co.nl in de lucht gehesen en zijn we de boer opgegaan voor sponsors.”

Ronald: “De Landrover is eigenlijk een rijdende collectebus. We zijn met klanten en leveranciers gaan praten die dan een sponsorcontract aan gaan. De bedoeling is dat de komende drie jaar verschillende tochten gaan ondernemen en deze bijzondere auto met daktent ook te gaan verhuren. Allemaal met als doel om geld in te zamelen voor de medemens in nood. Ergens moet in het dak nog een gleuf gezaagd worden zodat mensen hun donatie naar binnen kunnen werpen.”

Te Huur
Na de reis is de Land Rover Discovery II met daktent en complete kookuitrusting te huur. Kijk daarvoor op de website van Homex. De opbrengst gaat naar medemensen in nood. Medair helpt ongeacht geloofsovertuiging mensen in nood helpt. Ruim 860 miljoen mensen leven in extreme armoede en moeten rondkomen van minder dan 2 euro per dag.

Bij de foto: Frans en Ronald bij Landrover, waarmee ze zondag op stap gaan.