Rokus Maasland special guest bij Joke Buis

0
214

Joke Buis en Rokus Maasland vonden ze elkaar bij schrijfsessies en ontstond een mooie samenwerking. Er bloeide nieuwe muziek op. Het eerste resultaat is het lied ‘Onderweg Naar Jou’. Het is ook meteen het startschot van nieuwe optredens van Joke. Rokus is de special guest bij de theaterconcerten van Joke en daar is ‘Onderweg naar jou’ dan ook meteen live te beluisteren.

Joke Buis startte na de eerste lockdowns anderhalf jaar geleden ‘creatieve maandag’. Een vrij geplande vaste dag in de week om vrijuit te kunnen schrijven, muziek maken en gesprekken te voeren die op hun beurt weer tot liedjes leidden. “Ik wilde dromen met een leeg blaadje” zegt de zangeres uit Veenendaal. “Zonder verwachtingen en kaders opgelegd door mezelf en anderen. Met als doel: iets moois maken, nieuwe samenwerkingen en inspiratie zoeken en groeien. Loskomen van de kaders. Op onderzoek.”

Dat onderzoek leidde naar een ‘klik’ met tekstschrijver en zanger Rokus Maasland. Met zijn eigen band The Bowery streeft hij al vanaf het begin naar open en eerlijke muziek. De samenwerking met Joke Buis maakte bij beiden nog meer los. “We zijn behoorlijk verschillend en dat maakt het juist zo interessant” aldus Joke. “Ik ben een ochtendmens, houd van sporten en rauwkost. Rokus houdt van whiskey, vuur maken en nachtbraken. Ik hou van blije muziek. Rokus neigt naar ‘donkere’ muziek. Toen we het allemaal combineerden in de liedjes, wisten we: dit moesten we opnemen en verder brengen!”

Naast de release van dit eerste duet geeft Joke Buis twee theaterconcerten waar Rokus ook van de partij is en het nieuwe repertoire voor het eerst live zal klinken. Het eerste concert (2 juni in de Theaterbakkerheij in Gouda) is al uitverkocht. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het tweede in De Basiliek in Veenendaal op 10 juni: www.truetickets.nl/jokebuis.