Schreeuw om Leven wil graag óók praten met de minister

0
166

Als minister Ernst Kuipers (D66, Volksgezondheid) over ‘demonstratiehinder’ in gesprek met abortusklinieken, dan zou hij dat ook met Schreeuw om Leven moeten doen. Dat laat de organisatie weten in een reactie op het ijveren van linkse politieke partijen voor een demonstratieverbond bij abortusklinieken.

Die partijen beweren dat vrouwen die de klinieken bezoeken, door demonstranten worden geïntimideerd. Schreeuw om Leven noemt die claims, van de week opnieuw voor de televisie geuit, stemmingmakerij en valse beschuldigingen. De praktijk is namelijk ‘dat er de afgelopen jaren weinig klachten of incidenten bij hen (gemeenten, red.) en bij de politie gemeld zijn rondom demonstraties bij abortusklinieken’.

Het citaat is van de vorige minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge (CDA), in een brief aan de Tweede Kamer over deze zaak in 2019. Het strafrecht biedt voldoende mogelijkheden om tegen eventuele uitwassen op te treden. “Minister Kuipers heeft in een tweet aangegeven intimidatie onacceptabel te vinden en daarom graag in gesprek te gaan met de abortusklinieken. Schreeuw om Leven heeft de minister kenbaar gemaakt dat het zinvol is om dan in elk geval ook met Schreeuw om Leven in gesprek te komen. Uiteraard stelt de stichting zich hiervoor ter beschikking”, aldus een persverklaring van Schreeuw om Leven.

Ze wil “benadrukken dat wij als Schreeuw om Leven present zijn met volledig respect voor de vrouw (…) Bovendien hebben wij ook respect voor het ongeboren leven. Het is onze drijfveer om het afbreken van onschuldig, kwetsbaar ongeboren leven te voorkomen. Daartoe heiligt het doel beslist niet alle middelen. Wel wijzen we vrouwen er graag op dat er allerlei vormen van hulp zijn waardoor soms heel praktische problemen opgelost kunnen worden.”

Petitie
Pro-lifecampagne Stirezo trekt nog feller van leer tegen het ‘abortussyndicaat’ en is een petitie om het recht op waken te respecteren. Het verwondert Stirezo (niet) dat het acht minuten durende item voor de tv ‘zonder ook maar één seconde weerwoord van de wakers’ is. Wederhoor is voor AVRO/TROS in deze kwestie niet van belang.