SeeYou lanceert lespakket voor samenleving zonder uitsluiting

0
588

Stichting SeeYou lanceert deze week een nieuw lespakket met het thema ‘Iedereen hoort erbij’. Ieder kind is kostbaar en waardevol, met én zonder handicap, is het uitgangspunt van het lespakket. 

Directeur Dicky Nieuwenhuis (foto): “SeeYou wil graag stimuleren dat álle kinderen welkom zijn en zich welkom voelen in de klas. Met filmpjes, leuke opdrachten en een escaperoom geven we dat op een laagdrempelige manier vorm.” 

Voor sommige kinderen is naar school gaan iedere dag een uitdaging. Ze voelen zich alleen omdat zij zich anders voelen of als anders behandeld worden.Ieder kind is het waard om gezien te worden en daarom wil SeeYou met dit nieuwe lespakket basisschoolleerkrachten helpen met het creëren van een positieve sfeer in de klas waarbij iedereen zich thuis voelt.”

“We zijn allemaal naar Gods beeld geschapen, of we nu leven met of zonder beperking”, aldus Nieuwenhuis.In de praktijk – en zeker in de landen waar SeeYou werkt – zien we dat kinderen met een handicap op grote achterstand staan. Vanwege hun beperking is het voor kinderen met een handicap vaak lastiger om te spelen en vriendjes te krijgen. Met dit pakket willen we scholen stimuleren zich extra in te spannen zodat álle kinderen welkom zijn en mee kunnen doen. Daarnaast leren kinderen ook hoe het is om met een handicap te leven in de allerarmste gebieden in Afrika en Azië.

Het pakket is geschikt voor alle groepen van de midden- en bovenbouw. Het is gratis verkrijgbaar via de website van SeeYou. SeeYou, de nieuwe naam van Light for the World Nederland, zet zich sinds 1982 in voor mensen met een (onder andere visuele) beperking in Afrika en Azië.