Toonen lanceert tweede dichtbundel

0
273

Op 15 december brengt dichter, schrijver en muzikant Jurgen Toonen zijn tweede dichtbundel ‘Licht Ziet Licht Laat Zien’ uit. Ditmaal koos hij voor de Nederlandse taal. “Deze bundel gaat onder andere over Gods belevingswereld. Niemand kan voor God spreken natuurlijk. Maar ik wil iets van mijn ervaringen hierin met Hem delen.”

Toonen belicht in deze dichtbundel ook andere onderwerpen. “De poëzie gaat ook over dat wij veel meer zijn dan we zien, denken of voelen. We zijn veel meer beschadigd dan we vaak beseffen. Daarnaast zien wij ook niet dat andere mensen vaak meer gebroken zijn. Veel meer dan we denken wil God ons zien en laten zien.”

In zijn eerste bundel ‘The Poetry Tree’ stonden alleen Engelse gedichten. Hij bracht deze uit onder het pseudoniem Nephesh. “Nephesh betekent ziel. Het woord wordt bij de schepping gebruikt. God blies Zijn adem in de mens en de mens werd een levende ziel. In de gedichten wordt de relatie van de ziel met God omschreven.”

De bundel is uitgebracht door The Forwarded Lighthouse en is te bestellen op https://www.forwardedlighthouse.com/licht-ziet/