Week van het christelijke boek wordt (ook) uitgesteld naar april

0
187

De brancheorganisatie voor het christelijke boekenvak BCB heeft de Week van het christelijke boek (WCB) dit jaar uitgesteld naar april. De BCB volgt daarin de keuze van de CPNB om ook de algemene Boekenweek te verplaatsen.

“De Week van het christelijke boek floreert in een open boekhandel waar boekenliefhebbers kunnen rondneuzen, activiteiten kunnen bijwonen en waar we het boek in de breedte kunnen vieren. Daarvoor zien we meer kansen in april”, aldus de BCB. Door de WCB parallel aan de algemene Boekenweek te programmeren, profiteren het christelijke boek en daarmee de christelijke boekhandel extra van de aandacht die er dan volop is voor boeken en lezen.

De jongste lockdown heeft grote impact gehad op de christelijke boekhandel, zowel financieel als persoonlijk, aldus de BCB. Juist en opnieuw in een tijd van het jaar die heel belangrijk is voor de winkels. Daarom wil BCB maximale ruimte creëren voor de Week van het christelijke boek.

De WCB wordt nu gehouden van woensdag 6 t/m zaterdag 16 april 2022. De boekentiendaagse is een jaarlijkse campagne die het leesplezier wil stimuleren, en richt zich op leesbevordering en het christelijke boek in het algemeen promoot.

De uitgave van het actieboekje De nacht die mijn leven voorgoed veranderde van Lody van de Kamp, dat verschijnt ter gelegenheid van de WCB, verschuift mee naar april en is beschikbaar vanaf de openingsdag.