Xpeditie 3.6.0 wil met Pasen kerk en gezin aan elkaar verbinden

0
184

Corona heeft gezinnen op afstand gebracht van de kerk. Xpeditie 3.6.0, platform voor geloofsopvoeding, helpt daarom om ze (weer) met elkaar te verbinden. De organisatie heeft materiaal dat past in de wereld van kinderen en gezinnen: online, kort en vol verhalen en leuke uitdagingen.

Xpeditie 3.6.0 is een jonge organisatie die gezinnen en kerken ondersteunt bij geloofsopvoeding. Voor Pasen heeft ze een online-reis samengesteld waaraan kerken gratis kunnen meedoen: Xpeditie@Pasen. Tijdens de stille week krijgen gezinnen elke dag een korte video, er zijn verhalen en challenges over winnen en verliezen. De video’s zijn voor gezinnen gemakkelijk toepasbaar in de drukke agenda’s en passen goed bij de spanningsboog van kinderen. Naast de momenten in de gezinnen maakt Xpeditie ook twee kindmomenten voor in de kerk. Die sluiten aan bij de reis die gezinnen door de week thuis maken.

“Veel ouders vinden geloofsopvoeding erg belangrijk, maar we zien ook dat het er toch best vaak bij inschiet, in de drukte van elke dag. Met een eigentijdse aanpak is Xpeditie de manier om op een leuke wijze meer over het geloof te leren. We verlangen ernaar dat kinderen een open en nieuwsgierige basishouding ontwikkelen, zodat ze met Jezus als middelpunt van hun leven, de wereld ingaan. Met Xpeditie creëren we waardevolle herinneringen, die ze later in nieuwe situaties weer in kunnen zetten”, aldus Hilde Sneep en Annasjouk Nijhof, oprichters van Xpeditie 3.6.0.

Zoommeeting
Komende woensdag 16 februari van 20.00-20.45 uur is er een zoommeeting voor iedereen die meer wil weten over Xpeditie@Pasen en hoe dat van betekenis kan zijn in de kerk. Aanmelden daarvoor kan via de website van Xpeditie 3.6.0. Xpeditie@Pasen wordt gratis aan kerken aangeboden. Giften voor het werk worden wel op prijs gesteld.