Als onderzoekers ‘God’ spelen

0
261
Tegen het besluit in het Verenigd Koninkrijk om genetische manipulatie van menselijke cellen toe te staan reist vanuit christelijke kringen protest. De stamcelonderzoeker Kathy Niakan (foto) heeft van de autoriteiten m.i.v. 1 februari 2016 toestemming hiervoor ontvangen. De wetenschapper wil te weten komen welke genen er voor verantwoordelijk zijn of een kind gezond of ziek wordt geboren.

De genetisch gemanipuleerde cellen moeten volgens de voorschriften na de zevende dag worden vernietigd. Ze mogen dus niet worden geïmplanteerd in een vrouw. Critici waarschuwen dat het toelaten van dit onderzoek de weg zal effenen voor de zogenaamde ‘designer baby’.

“Na het accepteren van abortus en het verwerken van geaborteerde embryo’s is dit een nieuw taboe dat gebroken wordt. De Britse autoriteiten hebben onderzoekers een vrijbrief gegeven die kinderen degradeert tot onderzoekmateriaal. Het uiteindelijke doel is de bevolking genetisch te manipuleren, en om geld te verdienen. Wie echt gelooft dat onderzoekers, die voor God spelen, na een paar dagen de gemanipuleerde cellen vernietigen, heeft de ontwikkelingen van de laatste jaren niet gevolgd”, aldus Alexandra Maria Linder, voorzitter van het Duitse ‘Aktion Lebensrecht für Alle’.