Griep? Hou je adem in!

0
319
Wanneer iemand in je omgeving de griep heeft en je wilt voorkomen dat je ook besmet raakt krijgt, hoef je maar op een paar dingen letten: handen wassen nadat je de zieke zelf, of iets dat de zieke heeft gebruikt, hebt aangeraakt, en natuurlijk de speekseldeeltje ontlopen die met niezen, hoesten en zoenen worden verspreid. Maar nu blijkt het ontlopen van de griep toch niet zo simpel te zijn. Ook door uit te ademen kan iemand je infecteren!

Donald Milton, professor aan de Universiteit van Maryland, deed onderzoek naar de verspreiding van het griepvirus. Hij ontdekte dat zelfs bij gewoon ademen hele kleine vochtdeeltjes, waarin het virus ook aanwezig is, in de lucht kunnen worden verspreid. Deze minidruppeltjes blijven bovendien heel lang de lucht zweven. Dit zou kunnen leiden tot de verspreiding van het virus.

Als je niet wilt dat mensen je aansteken met de griep, zou je eigenlijk je adem in moeten houden wanneer je in een ruimte bent met dragers van het griepvirus. Maar het is wellicht beter haalbaar om gewoon niet in dezelfde ruimte te komen. Wanneer mensen wegblijven van openbare ruimtes kan dat helpen de verspreiding van de griep te voorkomen. En vergeet je vitamines natuurlijk niet!

Bron: Weet-Magazine!