Video: Jeruzalem tijdens de Tweede Tempel

0
281
De video toont het model van Jeruzalem ten tijde van de Tweede Tempel, de tijd van Jezus. Degenen onder u die al naar Jeruzalem zijn geweest, hebben zeker dit model bekeken. Sinds 2006 bevindt het zich op het terrein van het Israel Museum. Daarvoor stond het bij het Holyland Hotel in de wijk Beit Vegan in Jeruzalem.

Het werd gebouwd in 1966 onder regie van hotelhouder Hans Kroch, ter nagedachtenis aan zijn zoon Jacob, die stierf tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Professor Michael Avi-Yonah van de Hebreeuwse Universiteit was verantwoordelijk voor de bouw van het model. Sinds de oplevering trok het model een groot aantal bezoekers uit binnen- en buitenland. Er was nauwelijks een groep reizigers die het Holyland Hotel niet bezocht om het model van Jeruzalem uit de tijd van de Tweede Tempel te bekijken.

In 2006 was het tijd om het model naar een andere plaats te verhuizen. Het werd in 100 afzonderlijke delen gedemonteerd, gerestaureerd en naar zijn nieuwe plaats, het Israël Museum, overgebracht . Er is geen betere plaats voor dit unieke model. Het Holyland Hotel bestaat niet meer, tegenwoordig is daar de Holyland stadswijk. Alleen het woonhuis van de familie Kroch is er nog, het wordt gebruikt als klein hotel.

Dit artikel wordt u aangeboden door het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)