Drie lessen die mannen moeten leren

0
348
Seks is in de eerste plaats geven en dan pas ontvangen!

======================================================================
Iedere dag een nieuw artikel om samen met jouw partner te lezen en daarna aan de hand van een aantal vragen of opdrachten met elkaar te bespreken. De hoofdthema’s zijn: man/vrouw, communicatie, intimiteit, leefwereld en kinderen.
==========================================================

INTIMITEIT

SAMEN LEZEN

Mannelijke lustgevoelens zijn als een lamp. Je drukt op de schakelaar en het licht gaat onmiddellijk aan. Mannen hoeven maar te zien, te ruiken of te voelen en het seksuele verlangen is gewekt.

Bij vrouwen is dat heel anders. Ze zijn als strijkijzers. Als je op de schakelaar drukt, gebeurt er eerst een tijdlang niets. Langzaam wordt het strijkijzer echter warm, daarna zelfs heet. Dan pas staat de vrouw open voor seksueel contact.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er nooit sprake kan zijn van spontane, snelle seks. Maar mannen doen er goed aan zich drie voorwaarden voor vrouwelijke seksualiteit in te prenten en te proberen deze voorwaarden eerst te vervullen. Dan zal de vrouw zich graag als een mooie bloem openen voor haar geliefde.

1. Een goede relatie
De basis voor overgave ligt bij een vrouw in een intacte relatie. Dat betekent:

• ze voelt zich door haar man geaccepteerd en geliefd;

• de communicatielijnen zijn open;

• de relatie wordt niet geblokkeerd door een probleem dat niet opgelost is.

Seks in de avond begint daarom in de morgen.

2. De juiste situatie
Een intacte relatie alleen is echter niet voldoende. Ook de actuele situatie is een voorwaarde voor overgave.

• De zekerheid om ongestoord het liefdesspel te kunnen genieten (vrouwen geven daarom meer dan mannen de voorkeur aan het eigen bed boven experimenten op ‘spannende’ plaatsen).

• De emotionele basis voor seksualiteit wordt gelegd door gevoelens van romantiek te stimuleren met welgemeende lieve woorden, aangename muziek, kaarslicht, etc.

3. Voldoende tijd
• Seks vraagt tijd. Seks in de avond begint eigenlijk al in de morgen. Ook moet tijd genomen worden voor een lief en romantisch voorspel, zodat de ‘strijkbout opgewarmd kan worden’. Na het liefdesspel draait de man zich het liefst om en valt in een diepe slaap. Voor de vrouw is het dan echter nog niet voorbij. Zij wil die gevoelens van overgave en seksueel genot niet zo snel loslaten. Door zachte liefkozingen voert de man de vrouw vanuit de ‘hemel’ weer terug op de ‘aarde’.

• In de dierenwereld geeft bijna altijd het vrouwtje aan wanneer seksuele gemeenschap plaatsvindt. Zo hoort het ook bij mensen te zijn. Pas wanneer de vrouw het signaal geeft dat ze bereid is om te ontvangen mag seksuele gemeenschap plaatsvinden. Dat is niet altijd gemakkelijk voor ‘het licht’ dat het liefst onmiddellijk wil schijnen.

SAMEN BESPREKEN
Seks is in de eerste plaats geven en dan pas ontvangen. Hoe staat het bij jou als man met het onderhouden van een goede relatie, het creëren van de juiste situatie en de discipline om tijd te nemen voor het liefdesspel?

Hoe ervaar jij als vrouw de inzet van jouw man om de juiste situatie te bewerken voor jullie seksueel contact?

Wat kan hij eventueel beter doen?

==========================================================

Bij vrouwen is alles ‘hart’, zelfs het hoofd. Jean Paul

================================================================