Hoe belangrijk zijn sociale contacten voor ons?

0
416
Praat met elkaar over de verschillen en hoe jullie samen oplossingen (compromissen) kunnen vinden!

========================================
Iedere dag een nieuw artikel om samen met jouw partner te lezen en daarna aan de hand van een aantal vragen of opdrachten met elkaar te bespreken. De hoofdthema’s zijn: man/vrouw, communicatie, intimiteit, leefwereld en kinderen.
========================================

LEEFWERELD

Klik hier – Print de vragenlijst uit en beantwoord beiden de 10 vragen op de volgende manier:

5 – ja (zeer of regelmatig)
3 – soms (af en toe of een beetje)
1 – nee (eigenlijk niet)

Tel vervolgens de punten op!

Score
35 – 50 punten. Dat is heel duidelijk. Jij houdt van mensen. Een dag zonder contacten is voor jou een verloren dag. Pas echter op dat deze contacten niet ten koste gaan van jullie relatie. Jouw partner komt op de eerste plaats.

20-35 punten. Je bent selectief in je keuze van sociale contacten. Dat heeft veel te maken met gevoelens van genegenheid of de vraag: wat brengt het mij. Als je de
juiste compromissen kunt sluiten met jouw partner, zullen sociale contacten geen probleem voor jullie zijn.

10-20 punten. Eigenlijk ben je het liefst alleen. Je partner moet je waarschijnlijk meeslepen naar familiebijeenkomsten, feestjes of gewoon een etentje met de buren.
Ook jij hebt echter andere mensen nodig. Probeer eens iets vaker ‘ja’ te zeggen tegen een mogelijkheid om met anderen samen te zijn. Het zal jullie samen goed doen.

SAMEN BESPREKEN
Als jullie score niet in dezelfde categorie valt, hebben jullie gespreksstof. Praat met elkaar over de verschillen en hoe jullie samen die oplossingen (compromissen) kunnen vinden die aan jullie verschillende behoeften tegemoet komen.

========================================
Vertel mij met wie je omgaat en ik vertel jou wie je bent.
Johann Wolfgang von Goethe
========================================