Alpha Nederland lanceert adventsserie: ‘Waarom kerst?’

0
434

Dit weekend lanceert Alpha Nederland een vierdelige adventsserie: ‘Waarom kerst?’. Elk adventsweekend wordt een nieuwe video gelanceerd, bedoeld om niet-christenen uit te nodigen naar een (online) kerstdienst.

Kerst missionair insteken
“Kerst is dit jaar anders dan anders. En dat geldt ook voor de kerstdiensten,” aldus Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland. “Met de adventsserie hopen we kerken te bemoedigen om ook dit jaar kerst missionair in te steken. We nodigen alle kerken in Nederland uit om zoveel mogelijk mensen te verwelkomen in hun (online) kerstdienst.” Juist nu kerst dit jaar anders dan anders is, ziet Alpha Nederland het belang om mensen uit te nodigen naar de kerk. De kerstdienst is een van de grote momenten waarop niet-christenen een kerk betreden. Daarin biedt de kerstdienst een unieke kans om mensen laagdrempelig kennis te laten maken met het evangelie.

Waarom kerst?
De adventsserie is gebaseerd op het recent vertaalde boekje ‘Waarom kerst?’ van Nicky Gumbel, pionier van Alpha. In de serie wordt aan de hand van de drie geschenken van de wijzen – goud, wierook en mirre – het kerstverhaal uitgelegd. Elk weekend wordt een nieuwe adventsvideo gelanceerd, beoogd om gemakkelijk te delen via o.a. sociale media en WhatsApp-groepen. De volledige adventsserie kan bekeken worden op alphanederland.org/waaromkerst.

Over de organisatie
Alpha Nederland is een dynamische en groeiende organisatie die zich inzet voor: de evangelisatie van Nederland, vitalisering van de kerk en transformatie van de samenleving. Alpha Nederland biedt naast Alpha (Online) ook Alpha Youth (Online), Alpha Students (Online), Alpha Prisons, Alpha Vluchtelingen en Alpha Senioren aan. Ook is zij uitgever van de Marriage en Parenting Courses. Deze cursussen zijn gericht op duurzame en gezonde relaties binnen het gezin. Daarnaast werkt Alpha Nederland samen met partners aan de Worship Central Course en de Prayer Course.

Kijk voor meer informatie over het werk van Alpha Nederland op alphanederland.org.