Israël-event over joods-christelijke relaties aan begin 21ste eeuw

0
180

‘Israël, een vriend?!’ Dat is het thema van het Israël-event dat het Centrum voor Israëlstudies (CIS) woensdag 6 april in Ede houdt. Er is een hoofdlezing over de joods-christelijke relaties in Nederland aan het begin van de 21ste eeuw.

De lezing wordt verzorgd door dr. Pieter de Boer, christelijk gereformeerd predikant te Sliedrecht en betrokken bij het CIS. Hij schetst in zijn exposé een korte historie, de huidige situatie en aandachtsvelden voor de nabije toekomst. Publicist en rabbijn Lody B. van de Kamp geeft een reflectie op het verhaal van dr. de Boer, waarna een vragenronde volgt.

Het programma, vanaf 16.00 uur, wordt georganiseerd met medewerking van verwante (Israël)organisaties, waaronder het Centrum Informatie en Documentatie Israël (het CIDI), het Reformatorisch Dagblad, Christenen voor Israël, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en de Gereformeerde Zendingsbond.

Na een maaltijd worden ’s avonds in twee ronden in totaal twaalf verschillende workshops verzorgd door de participerende organisaties. Een overzicht daarvan is te vinden op de website van het CIS. Er is ruimte voor ontmoeting en gesprek. Plaats van handeling is het gebouw van de Christelijke Hogeschool te Ede.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een link op de website van het CIS. Deelname is gratis.

Foto: Pixabay/Anna Sulencka