NBV en BGT offline lezen met app Mijn Bijbel

0
366
Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft de gratis app Mijn Bijbel. Met de app kan iedereen in zes vertalingen de Bijbel lezen, waaronder de Bijbel in Gewone Taal (BGT) en de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV). De vertalingen zijn downloadbaar en daardoor ook offline te lezen.

‘Vanaf nu kan iedereen gratis én offline in de NBV of BGT lezen: de meest gelezen vertaling en de meest duidelijke vertaling van Nederland’, aldus directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap Rieuwerd Buitenwerf. ‘Het leesgemak staat in deze app voorop. Je kunt meteen beginnen met lezen zodra je de app hebt geïnstalleerd. Lettergrootte en lettertype zijn aanpasbaar aan je eigen wensen. We verwachten dat de app veel gebruikt gaat worden in kerken, omdat je nu ook zonder wifi of 4g de NBV kunt lezen.’

Wat kunnen gebruikers met de app?
Mijn Bijbel geeft toegang tot zes vertalingen, die met één swipe te downloaden zijn. De volgende vertalingen zijn opgenomen in de app: de Nieuwe Bijbelvertaling, de Bijbel in Gewone Taal, de Groot Nieuws Bijbel, de NBG 1951, de Statenvertaling en de Fryske Bibel. Op het startscherm van de app staat de bijbeltekst van de dag. De komende maanden wordt de app steeds verder uitgebreid, bijvoorbeeld met de leesplannen van debijbel.nl.

Wereldwijd
Het bijbelgenootschap gaat de app verder ontwikkelen, zodat ook andere bijbelgenootschappen wereldwijd er gebruik van kunnen maken in hun lokale context.

De app Mijn Bijbel is te downloaden in de Google Play Store en de App Store.
Informatie over het downloaden  van de gratis bijbelapp treft u aan op www.mijnbijbel.nl.