Nieuwe app: IZB-Connec†

0
1246

De missionaire organisatie IZB – bekend van o.a. de Bijbelpodcast Eerst Dit – heeft IZB-Connect gelanceerd. Deze nieuwe app wil gebruikers helpen om elke dag op de weg van de navolging van Christus, om ook anderen met Hem in contact te kunnen brengen.

‘Smartphones hebben een prominente plek in ons dagelijks leven en we benutten ze graag voor onze missie. We willen gemeenteleden helpen op de weg van de navolging van Christus en hen ook stimuleren om anderen te laten delen in de rijkdom van het evangelie’, zegt ds. Sjaak van den Berg, directeur van de IZB.

De gratis app IZB-Connect kent een aantal vaste rubrieken. Dagelijks wordt nieuwe content geplaatst. Zo plaatst ds. Ron van der Spoel in de rubriek ‘De Binnenkamer’ korte vlogs over gebed; de podcast ‘Woord voor de werkweek’ krijgt wekelijks een vaste plaats op de app. Onder de naam #Zokanhet biedt de app ervaringsverhalen en tips van mensen die weg van de navolging van Jezus gaan. Het onderdeel #Firstlove biedt wekelijks een prikkelende column en op elke zaterdag doet de redactie in de rubriek ‘Gezien?’ een greep uit het media-aanbod.

Een paar keer per maand publiceert de app nieuws uit missionaire pioniersplekken van de IZB, ter inspiratie en bemoediging. Van den Berg: ‘De term Connect verwijst naar de verbinding met Jezus Christus en de onderlinge verbondenheid. Je kunt reageren op wat je ziet, leest en hoort en je kunt de informatie delen in je netwerk.’

De app is zaterdag 28 november gelanceerd, aan het begin van de Adventsperiode. In de periode tot aan Kerst biedt de app dagelijks een korte tekst, die voortborduurt op de bijdrage die Eerst Dit op werkdagen uitzendt. In de weekends volgt het rooster de teksten die bij het preekvoorbereidingsproject van IZB-Areopagus centraal staan.

De app is ontwikkeld door de ontwerpers van Donkey Mobile, het team onder leiding van Henrik Wienen, de makers van de professionele Church App. IZB-Connect is te downloaden via Google Play en de App Store.