Maak iedereen warm voor kerst

0
327
De organisaties Jesus.net, NEEMAVuurbaak en Ark Mission lanceren de nieuwe landelijke campagne Kerst voor jou! Deze campagne heeft als doel om kerken missionair te ondersteunen tijdens kerst door middel van een kant-en-klaar concept dat alle ingrediënten biedt voor een toegankelijk kerstevent. Via de website www.kerstvoorjou.nl kunnen kerken zich aanmelden en de materialen downloaden.

Kerst is elk jaar weer een uitgelezen kans om het evangelie van Jezus Christus te delen met mensen die daar niet mee bekend zijn. Maar hoe zorgen kerken dat niet alleen gemeenteleden, maar ook mensen van buiten de kerk warm worden voor kerst? Kerst voor jou! wil kerken daarbij de helpende hand bieden met een uitgebreide toolbox om in hun eigen omgeving een kerstevent op maat te organiseren. Met eigentijdse inhoud en tools, waaronder een draaiboek, liedsuggesties en video’s, biedt Kerst voor jou! tegelijkertijd ook de kans om de samenwerking met andere kerken op te zoeken. Zo kunnen zij zich gezamenlijk inzetten voor een event in hun dorp of stad.

Jolanda Kromhout, Algemeen Manager Ark Mission, vertelt: ‘God heeft ons met kerst het mooiste cadeau gegeven. Hij gaf Jezus! Hoe mooi is het als wij dit als Zijn Kerk vertellen aan mensen die niet weten dat dit óók voor hen een cadeau is. Met Kerst voor jou! geven we kerken een handvat om dit te doen.’

Kerst voor jou! is er ook op gericht om gemeenteleden te activeren om mensen in hun omgeving uit te nodigen. Naast de toolbox is het flipboekje ‘Jezus geboren’ ontwikkeld. In het flipboekje wordt het eeuwenoude verhaal van de geboorte van Jezus verteld door middel van de zandkunst. Dit unieke product kan zowel door kerken als individuen ingezet worden om mensen uit te nodigen voor het kerstfeest, te bedanken voor hun komst, huis aan huis te verspreiden of cadeau te doen aan buren. Vanaf 28 oktober is ‘Jezus geboren’ verkrijgbaar in de plaatselijke christelijke boekhandel.

Directeur Jan-Willem Bosman van Jesus.net vertelt: ‘Mensen zijn, zo blijkt uit onze ervaring, best benieuwd naar waar kerst echt over gaat. Ik vind het super gaaf dat we het oude kerstverhaal in een modern jasje aan mensen kunnen laten zien en de kerken kunnen helpen dit te gebruiken in hun context. Want daar dragen we graag aan bij: het christelijk geloof relevant maken in een lokale context.’ Met Kerst voor jou! krijgen kerken alles wat zij nodig hebben voor een prachtige avond, vol verhalen en mooie kerstliedjes.

Kerken kunnen via www.kerstvoorjou.nl de toolbox verkrijgen. Na aanmelding is er gratis toegang tot alle onderdelen voor een onvergetelijk event tijdens kerst.

Bron: Kerst voor jou