Tholen krijgt christelijk vakantiepark met luxe bungalows

0
319
Vlakbij Sint-Maartensdijk wordt een christelijk vakantiepark met 131 luxe bungalows en diverse hoogwaardige voorzieningen gerealiseerd. Het vakantiepark krijgt de naam Wulpdal en zal worden beheerd en geëxploiteerd door VakanZ uit Nunspeet. In oktober 2018 ging de verkoop van de woningen van start. Gemeente Tholen is enthousiast over het project.
 
Het vakantiepark wordt gebouwd aan de Gorishoeksedijk te Scherpenisse, pal aan de Oosterschelde, vlakbij Sint-Maartensdijk in een toeristisch aantrekkelijk gebied en op een terrein van 11 hectare. Het gaat om 131 kwalitatief hoogstaande bungalows voor 4, 6, 8 of 12 personen op ruime percelen. De bungalows worden traditioneel gebouwd met duurzame materialen en vormen een waardevaste investering. De ontwikkelaar is Bouwgroep De Nijs-Soffers en Nootendaal bv uit Hoogerheide. Het park zal in fases worden ontwikkeld. Op dit moment is fase 1 (50 bungalows) al bouwrijp en zijn de contouren van het park zichtbaar. Inmiddels is gestart met de bouw van twee modelwoningen.
 
Ruim opgezet vakantiepark
Het vakantiepark wordt ruim opgezet. In het plan is nadrukkelijk rekening gehouden met het authentieke Zeeuwse landschap. Karakteristieke landschapselementen als kreken, polders en vergezichten zijn als het ware naar de woningen toe gebracht. VakanZ-directeur Martien van der Zwan: “De ligging is fantastisch, pal aan de Oosterschelde. Op het park komt een hoofd- en receptiegebouw waar een hapje en drankje genuttigd kunnen worden. Ook worden diverse sportvoorzieningen zoals een voetbal- en volleybalveld aangelegd. Uiteraard ontbreken diverse speelvoorzieningen niet.” Tijdens de schoolvakanties biedt VakanZ een aansprekend recreatieprogramma, passend bij het christelijke karakter van het park dat verder tot uiting komt in de zondagsrust.
 
Bijdrage aan lokale economie
Diverse ondernemers uit de regio zijn inmiddels betrokken bij de bouw van het park en de inrichting van de woningen. Van der Zwan wil ook bij het toekomstige beheer en de exploitatie van het park zoveel als mogelijk de verbinding zoeken met lokale en regionale ondernemers.
 
Passend bij het DNA van Tholen
De gemeente Tholen is enthousiast over de komst van het christelijke vakantiepark. Volgens wethouder Frank Hommel (recreatie en toerisme) past het vakantiepark goed bij het DNA van Tholen. “Een christelijk vakantiepark met hoogwaardige bungalows biedt een duidelijke toegevoegde waarde voor Tholen.”
 
Verkoop
Alle betrokken partijen verwachten dat er veel belangstelling zal zijn voor het project. Komende zaterdag gaat de voorverkoop via de website www.vakantieparkwulpdal.nl van start en kunnen belangstellenden zich nader oriënteren en contact leggen met zowel makelaar en recreatiespecialist Eric Prins als met de beheer- en verhuurorganisatie VakanZ.
 
VakanZ: het bedrijf achter de verhuur en het beheer
VakanZ is gespecialiseerd in verhuur van vakantieparken en heeft een groot bereik onder christelijke doelgroepen. VakanZ is in 15 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste aanbieder van christelijke gezinsvakanties. Ook heeft VakanZ ruime ervaring opgedaan in het beheer en de exploitatie van vakantieparken, niet alleen Nederland maar ook in Duitsland en Frankrijk. Het verhuren van vakantiewoningen en de exploitatie van vakantiepark Wulpdal sluit perfect aan bij de groei die VakanZ doormaakt. Het streven van VakanZ is erop gericht om de woningen op vakantiepark Wulpdal optimaal te verhuren. Daarbij maakt VakanZ gebruik van haar uitgebreide netwerk in de reisbranche en goede contacten met touroperators. Dit met als doel een mooi rendement op de investering in een vakantiewoning te behalen.

Bron: VakanZ Reisbureau & Touroperating / www.vakanz.nl