Baptisten Universiteit schrapt bezwaar homohandelingen

0
194
De grootste Baptisten Universiteit ter wereld, Baylor in Waco, Texas, sluit homoseksuele handelingen niet langer uit voor studenten en docenten. Het beleid op het gebied van seksueel gedrag is aangepast omdat het naar de mening van het bestuur nu beter past in de hedendaagse samenleving. Tot nog toe behoorde Baylor tot de weinige godsdienstige opleidingen in de VS, waar studenten, en soms ook stafleden, konden worden ontslagen wegens homoseksualiteit.

‘Homoseksuele handelingen’, zoals het in de beleidslijnen werd genoemd, zijn er niet langer strafbaar. Het beleid schreef tot nu toe ook disciplinaire maatregelen voor in geval van aanranding, incest, overspel en ontucht. De wijzigingen zijn volgens een woordvoerder aangebracht omdat de universiteit niet (meer) gelooft dat het oude regime in overeenstemming is met de zorgzame gemeenschap die zij wil vormen.

De universiteit, met 14.000 studenten, heeft niet duidelijk gemaakt of lesbische of homoseksuele echtparen er welkom zijn, nu het hooggerechtshof van de VS heeft uitgesproken dat het homohuwelijk in alle 50 staten van Amerika wettig is.