Howard-Browne: Trump loopt gevaar

0
380

Een Amerikaanse politicus heeft gezegd dat president Donald Trump lichamelijk wordt bedreigd. De charismatische evangelist Rodney Howard-Browne zei in een programma van Trunews, met presentator Rick Wiles, dit van het betreffende congreslid te hebben gehoord. Hij noemde diens naam overigens niet.

Rodney Howard-Browne leidt Revival Ministries International. Hij zei in de tv-uitzending op dinsdag 11 juli, die drie uur duurde, dat zijn zegsman een van de oudere congresleden was. Volgens Howard-Browne had later de geheime dienst van de VS zijn kerk bezocht om te vragen naar de naam van de politicus.
Volgens Howard Browne ging het in de visie van het congreslid niet om een langs politieke weg ‘onschadelijk’ maken van de president, maar om werkelijk lichamelijke dreiging.

Tijdens een preek op zondag 3 juli in de The River at Tampa Bay kerk zei Rodney Howard-Browne dat zijn informatiebron iemand was die sinds 1996 deel uitmaakt van het congres. Er bestaat volgens hem een complot in Capitol Hill om Trump uit de weg te ruimen. Dat zou volgens de zegsman van de pastor niet gaan om impeachment of een aanklacht, maar de president wordt plotseling in zijn kantoor overvallen, zei hij. En het congreslid zou er aan hebben toegevoegd: ‘U kunt tussen de regels lezen…’ Het congreslid zou ook tegen Howard-Browne hebben gezegd dat niets de actie kan stoppen. De pastor heeft christenen wereldwijd opgeroepen de bidden voor bescherming van de president. Hij was ook verantwoordelijk voor de foto van pastors die Donald Trump de handen oplegden en voor hem baden in de ovale kamer van het Witte Huis op 10 juli.