Pastor berecht die Islam ‘satanisch’ noemde

0
176
“Ik weiger mijn mond te laten snoeren en als het moet ga ik naar de gevangenis. Maar wees er zeker van dat ik, als ik er uit kom, opnieuw de waarheid van het Evangelie begin te prediker.” Dat zegt de Ierse dominee James McConnell, die terecht moest staan, omdat hij vorig jaar in een preek de islam heidens en satanisch had genoemd. Hij sprak over de in Soedan met de doodstraf bedreigde Miriam Ibrahim, die christen was geworden.

“Dat was de belangrijkste reden voor die preek”, zegt hij. “Een zogenaamde religieuze organisatie, die dit met een jonge vrouw doet, duizenden andere vrouwen verminkt en duizenden mannen gevangen neemt, martelt, kruisigt en onthoofd, moet ‘satanisch’ heten.”

Volgens de BBC wordt McConnell ervan beschuldigd een beledigende boodschap via een openbaar elektronisch netwerk te hebben verzonden. Hij kan tot zes maanden celstraf worden veroordeeld, meldt de Belfast Telegraph. Volgens een andere krant waren er meer dan honderd sympathisanten bij de rechtszitting.

Volgens McConnell worden de rechten van christenen beperkt, terwijl volgelingen van andere godsdiensten mogen zeggen en doen wat zij willen. ”Mijn preek duurde 45 minuten, waarvan een clip van 30 seconden is openbaar gemaakt, buiten proporties opgeblazen en de tegenstanders begonnen op kosten van de belastingbetaler deze juridische poppenkast. Maar genoeg is genoeg.”