Gearresteerd want hoofddoek zat verkeerd

0
315
Een christelijke vrouw (19) is onlangs gearresteerd omdat haar hoofddoek niet goed zat. Al eerder zat ze zes maanden vast vanwege betrokkenheid bij een huiskerk in Teheran.

Fatemeh Mohammadi stapte op 9 juli direct naar de politie toen een gesluierde vrouw haar op straat aanviel. Ze vond namelijk dat Fatemeh haar hoofddoek niet netjes genoeg droeg. De politie besloot echter om Fatemeh te arresteren en de andere vrouw met een waarschuwing te laten gaan. De volgende dag werd Fatemeh vrijgelaten.

Het is erg zeldzaam dat christelijke bekeerlingen in Iran opkomen voor hun rechten. Fatemeh maakt zich sterk voor haar medechristenen in het land. Eerder dit jaar schreef ze een brief naar de minister van de Inlichtingendiensten in Iran met de boodschap dat hij zich niet houdt aan de wet. In artikel 23 staat namelijk dat niemand mag worden aangevallen vanwege zijn of haar geloof.

Bovendien stelt Fatimeh de vraag waarom christenen niet met anderen over hun geloof mogen praten. Moslims zijn vrij om op scholen, universiteiten en andere plaatsen de leer uit de Koran te delen. Daarom strijdt Fatimeh voor veilige plaatsen om met medechristenen van gedachten te kunnen wisselen.

Iran staat op plaats 9 van de Ranglijst Christenvervolging.

Bron: Article18 / Foto: Fatemeh Mohammadi