Iran: 8 christenen opgepakt door overheid

0
220
Minstens acht christenen worden vermist in Iran, meldt christelijk nieuwsagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging. Tijdens een dienst in een huiskerk in Karaj deed de veiligheidsdienst een inval, omdat er uit de Islam afkomstige bekeerden bij waren.

Niet alle namen van de gearresteerden zijn op dit moment beschikbaar, maar Mohabat News, een nieuwsdienst over christelijke activiteiten, zegt dat de gelovigen Esmayeel Fallahi, Nematollah Yousefi, Shahin Bashiri, Mona Chardooli, Razmik en Haydeh er bij waren. De huizen van de gearresteerden uit de ondergrondse kerk werden doorzocht door agenten van de dienst in burgerkleding, uitgerust met vuurwapens en zendapparatuur.

Hoofdkantoor
Esmayeel Falahi (35) is getrouwd en vader van twee kinderen. De politie nam onder meer zijn computer, diverse Bijbels en andere christelijke lectuur, alsmede DVD’s, in beslag.

Volgens christelijke bronnen zijn de arrestaties verricht in opdracht van het Ministerie van Informatie en werden de gearresteerden naar een onbekende verblijfplaats gebracht voor verder verhoor. Mohabat News meldt dat ook niets bekend is over hun lichamelijke gesteldheid. Andere bronnen melden dat zij naar het hoofdkantoor van het Ministerie zijn gebracht. De Iraanse autoriteiten wilden zaterdag niets bevestigen.

Mohabat News zegt dat inmiddels drie opgepakte gelovigen op borgtocht voorwaardelijk vrij zijn. Huiskerken worden meer en meer het doelwit van de Iraanse autoriteiten. Dat is een onderdeel van de pogingen van de overheid de snelle uitbreiding van het christendom tegen te gaan, zeggen christenen. Terwijl er in 1979 ongeveer vijfhonderd christenen waren zijn dat er nu 360.000, meldt Elam Ministries, een door Iraanse geestelijke leiders gevormde zendingsorganisatie. Velen van de nieuwe gelovigen waren voorheen moslim.