‘Samen Bouwen’ krijgt onverwachts vervolg

0
355
In de Protestantse gemeente De Stroom in Moordrecht kozen ze in 2015 het jaarthema “Samen Bouwen” en startte men de inzameling van plastic doppen voor een gezamenlijk kunstwerk voor de expositie op Koningsdag.

Door Henk van der Wijngaard

Dit werd zo enthousiast ontvangen, dat vele gemeenteleden tot op heden nog doppen inleveren. Na de expositie werd gezocht naar een goed doel om de doppen te doneren. Men koos voor een project om kinderen in de grote steden van een warme maaltijd te voorzien. Dit project liep via een scholengemeenschap in Vlaardingen. De doppen moesten dan via via daarheen worden gebracht, maar dit project werd kort geleden beëindigd.

Tijd dus voor De Stroom om te kijken naar alternatieven en hoewel er vele projecten en goede doelen te vinden zijn, bleek het best lastig om een verzamel depot te vinden dat dichtbij Moordrecht – Gouderak ligt. Toch vond men in de organisatie Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF) voor de opleiding blindengeleidehonden een geschikt alternatief.

“Zowel jongeren als ouderen met een handicap kunnen we daarmee helpen. Kortom we kunnen allemaal weer enthousiast verder met alleen plastic doppen verzamelen waarmee we en een prachtig doel hebben en ons milieu sparen”. Aldus Agaath de Kwaadsteniet, scriba in De Stroom.