Evangelist Reinhard Bonnke overleden

0
478

LATEN MIJN STERFELIJKE LIPPEN HET EEUWIGE EVANGELIE VERKONDIGEN,
EN MIJN STERFELIJKE HANDEN UW EEUWIG KONINKRIJK – TOT EER VAN DE
VADER

Evangelist Reinhard Bonnke

Het is met grote droefheid dat Daniel Kolenda, de huidige president van Christ for all nations, namens de familie en alle medewerkers het overlijden heeft aangekondigd van Reinhard Bonnke, de oprichter, vriend en geestelijk vader van de organisatie.

Tijdens zijn campagnes werden 79 miljoen beslissingen voor Jezus opgetekend op grond van de ingevulde response kaartjes. Bonnke werkte vooral in Afrika waar zijn campagnes enorme menigten op de been brachten en veel aandacht trokken. In november 2000 zouden er in één enkele bijeenkomst 1,6 miljoen aanwezigen hem het evangelie van redding door Jezus Christus hebben horen uitleggen. Maar niet alleen in grote steden was hij te horen en te zien. Ook op het platteland van Afrika waren er dergelijke bijeenkomsten in bijna alle landen van dit enorme continent.

Het was niet alleen zijn prediking die zoveel mensen bijeen liet komen. In de campagnes die vaak meerdere dagen duurden, lag er vaak grote nadruk op de kracht van God voor tekenen en wonderen. Vanaf het begin van zijn bediening in 1967 tot zijn laatste campagne in 2017 vonden vele duizenden genezing. Door de werking van de heilige Geest verdwenen kankergezwellen, werden blinde ogen geopend en werden vernielde levens weer geheeld. De Kerk werd wakker geschud en kreeg opnieuw oog voor de belofte van Jezus van ‘nog grotere dingen’.

Degenen die hem hebben gekend buiten het podium kunnen getuigen van zijn persoonlijk integriteit, oprechte vriendelijkheid en aanstekelijke liefde voor de Heer. Zijn bediening was gebaseerd op en werd onderhouden met veel persoonlijk gebed, zijn inzicht in het Woord van God en zijn vertrouwelijke omgang met de heilige Geest. Hij beschreef het als volgt in Living a Life of Fire, een van de meer dan 30 boeken die hij schreef:

‘Ik heb echt niets in mijn eentje gedaan. God heeft mij geroepen en is mijn Leidsman geweest. De heilige Geest is mijn Trooster geweest, mijn Gids en mijn Kracht … Hij heeft me een vrouw gegeven die volmaakt bij me paste. Hij heeft ons prachtige kinderen gegeven en anderen die we als familie zijn gaan zien. En Hij zorgde voor een groeiend team dat tientallen jaren met mij heeft samengewerkt. En dan nog al die duizenden anderen die onze bediening hebben mogelijk gemaakt. Ze hebben ons ondersteund in gebed en giften. Zij zullen in de hemel hetzelfde loon ontvangen’.

Evangelist Reinhard Bonnke laat zijn vrouw Anni na, drie volwassen kinderen, Kai-Uwe, Gabrielle, en Susie, plus acht kleinkinderen. Naast rouw is er ook diepe dankbaarheid voor de nalatenschap van geloof, en het blijde vooruitzicht van een hereniging in de hemel.

Voor meer informatie, een getuigenis of herinnering kunt u terecht op https://reinhard.cfan.org/