Marjolein Dijkstra en Ineke Noordhuis opnieuw naar Tanzania

0
444

Begin februari gaan Marjolein Dijkstra en Ineke Noordhuis uit de Protestantse kerk in Capelle weer naar het Makiungu Hospital in Tanzania. “Vorig jaar kon onze reis niet doorgaan wegens ziekte. Maar nu zijn we druk met plannen, de koffers zijn al zo goed als ingepakt en we hebben er veel zin in. Dit keer kunnen wij de spullen die vorig jaar klaar stonden gaan brengen.”

Via een ziekenhuis hebben ze 2 afgeschreven monitors gekregen, die ze heel goed kunnen gebruiken in het ziekenhuis waarvan ze hopen deze de grens over te krijgen. Verder gaan ze zien wat er van onze scholing van 2 jaar geleden is blijven hangen en er zal ongetwijfeld nog wel herhaling nodig zijn.

“Onze leergierige verpleegkundig assistent, Yesaya, die ik een aantal jaren geleden heb leren kennen is inmiddels met de verpleegkunde opleiding gestart, dit in een ander en groter ziekenhuis een eind bij Makiungu vandaan. Hij is heel erg dankbaar dat hij zijn opleiding kan volgen en geniet van alle kennis die hij opdoet. Als hij klaar is kan hij deze kennis in Makiungu gaan delen. Wij hebben de scholingskosten voor hem kunnen betalen, dankzij de vele giften die binnen gekomen zijn. We gaan proberen om hem in die tijd te bezoeken.”

Ondanks dat de dames vorig jaar niet naar Tanzania zijn gegaan is er toch regelmatig geld bij de Diaconie binnen gekomen voor hun project. Ze zijn ieder dankbaar dat dit zo ondersteund wordt en zullen ervoor zorgen dat dit geld goed besteed gaat worden. “We gaan zeker weer verslag doen van onze belevingen en na afloop kunt u op een presentatie rekenen.”