Minella van Bergeijk nieuwe directeur ontwikkelingsorganisatie Tear

0
315
Minella van Bergeijk wordt de nieuwe directeur van ontwikkelingsorganisatie Tear. Vanaf 3 december 2019 treedt zij in dienst. In Van Bergeijk vindt Tear de verbindende leider die nodig is om de organisatie verder uit te bouwen en te versterken, aldus de voorzitter van de Raad van Toezicht.

Minella van Bergeijk werkt sinds 2016 als hoofdredacteur van het tijdschrift EVA en presenteert het EO-programma ‘Ik mis je’. Daarvoor was ze jarenlang coördinator van de Marriage Course van Alpha Nederland. Eerder werkte ze als maatschappelijk werker met slachtoffers van seksueel geweld in een vrouwenopvang en was ze stadscoördinator slachtoffers mensenhandel in Utrecht. Van Bergeijk studeerde maatschappelijk werk en seksuologie met de specialisatie seksueel geweld.

Over haar keuze om nu voor Tear te gaan werken zegt ze: ‘Wat ik echt mooi vind aan Tear, is dat het niet alleen gaat over ver weg, maar ook over dichtbij. Het werk van de structurele projecten en de noodhulp is ontzettend belangrijk èn Tear heeft ook echt een verhaal in Nederland. Dat gaat verder dan alleen armoede, maar ook over onrecht in de maatschappij. Ik denk dat we onbewust lijnen trekken die ons uit elkaar houden en ik hoop dat we die lijnen samen kunnen vervagen.’

René van de Kieft, voorzitter van de Raad van Toezicht van Tear, is blij met de aanstelling van Van Bergeijk: ‘We zien in Minella een inspirerend boegbeeld met lef, geloof en een groot hart voor gerechtigheid, waarmee ze precies past bij het prikkelende profiel van Tear. Haar verbindende en leidinggevende capaciteiten zullen het team helpen om de organisatie verder uit te bouwen en te versterken.’

De periode tot 3 december wordt waargenomen door de huidige interim-directie, bestaande uit Geert Jan van Dijk en Martin Herlaar.

Bron: Tear / Foto Minella van Bergeijk – Fotograaf: Folkert Rinkema