Vrouw Saeed Abedini weer in actie voor hem

0
180
Naghmeg Abedini in de VS gaat toch door met de wereldwijde campagne voor vrijlating van haar man, pastor Saeed Abedini, die al drie jaar in een Iraanse gevangenis zit. Eerder gaf zij daar de brui aan, omdat hun huwelijk – zoals zij het noemde – ‘donkere kanten’ had. Zij beschuldigt hem onder meer van lichamelijk, emotioneel, psychologisch en seksueel misbruik. Met dat laatste doelde zij op zijn verslaving aan pornografie.

Maar na enige tijd rust heeft zij kennelijk de draad weer opgepakt. “Ik houd nog steeds, nu meer dan ooit, van mijn man”, liet zij via facebook weten. De verdediging van hem heeft een nieuwe manier van ‘voorbede op de knieën’ bij haar bewerkstelligd, zegt ze. “De waarheid is dat ik Saeeds liefde en passie voor de Here Jezus niet kan ontkennen en dat hij lijdt wegens zijn echte liefde en passie voor Hem, die hij weigert te verloochenen.”

Haar man kreeg een celstraf van 8 jaar opgelegd, volgens insiders wegens zijn christelijke geloof. Hij werd in 2012 gearresteerd, toen hij familie bezocht en werkte aan plannen voor een christelijk weeshuis in Iran.
Zijn echtgenote reisde door heel Amerika om aandacht voor hem te vragen en sprak tot de vergadering van de VN. Obama drong er bij de Iraanse autoriteiten op aan hem vrij te laten.

In een recente boodschap op Facebook zegt Naghmeg dat christenen anderen niet moeten veroordelen. Volgens haar voelen gelovigen zich nogal eens veel beter dan ‘zondaars’ en ongelovigen. Sommige religieuze leiders doen zich aan de buitenkant als vlekkeloos voor maar zijn innerlijk het contact met God verloren, zegt ze. “Christendom is niet gemaakt om religieus te zijn, maar voor een intieme relatie met onze Schepper.”