56 miljoen doden

0
185
Wie kent er een gebeurtenis waarbij er zoveel doden vielen? Toen ik naar een antwoord zocht op deze vraag dacht ik aan de Tweede Wereldoorlog. Een vreselijke oorlog waarbij ongelofelijk veel doden vielen. Ik ging zoeken naar het antwoord. En ik vond een  antwoord…
 
Het antwoord wat ik vond was luguber. Het aantal doden is namelijk immens. 55 miljoen mensen, soldaten en burgers, sneuvelden in deze vreselijke oorlog. En wanneer je deze getallen concreet maakt wordt het nog luguberder. Want elke minuut stierven er 17 mensen. Elke 3,5 seconde stierf er een mens. Je kunt je haast niet voorstellen dat er dergelijke andere gebeurtenissen zijn waar zoveel ‘slachtoffers’ zijn gevallen…
 
Maar afgelopen week werd ik opgeschrikt door een artikel in de Nederlandse krant Trouw. Het artikel had de titel ‘Kwart van alle zwangerschappen eindigt in abortus’. Ik las verder. In de tweede alinea las ik datgene waar ik zo van schrok. Het woord ‘zwangerschappen’ kreeg namelijk een getal. En dat getal is weerzinwekkend. Dat ‘kwart’ staat namelijk voor 56 miljoen baby’s. U leest het goed, 56 miljoen baby’s… En dat ieder jaar. Dat is meer dan de 55 miljoen mensen die stierven in de Tweede Wereldoorlog in een periode van vijf jaar.
 
Je zou verontwaardigde reacties verwachten. Maar het blijft stil, erg stil. En dat is misschien nog wel het meest pijnlijke. Want maken wij ons eigenlijk nog wel druk om abortus. Maken wij ons nog wel druk om 56 miljoen baby’s die geaborteerd worden?  Of leven we in een wereld waarbij een abortus plegen een normale handeling is geworden?  
 
Bij het schrijven hiervan ben ik me er van bewust dat ik de publieke opinie niet mee heb. Tenminste, de meerderheid niet. Maar dat mag ons er niet van weerhouden om de discussie opnieuw op gang te brengen. Want dit artikel vraagt om reactie. Dit artikel vraagt om een publiek debat. Abortus mag geen normale handeling worden. Iedereen moet weten dat de beschermwaardigheid van het leven bovenaan moet staan. Ik hoop dat er een aantal voorvechters blijven bestaan die een andere positie in durven te nemen op dit gebied!

Laurens Sok (foto)

Met toestemming overgenomen van EA Vlaanderen
http://www.eavlaanderen.be/

Uw mening: 057-Abortus zou in ons land verboden moeten worden!