‘Boze reactie satan op regering Trump’

0
149
De regering Trump in de VS zal veel christelijke zegeningen introduceren, maar daartegen kan men felle en boze reacties van satan verwachten. In die trant laat Ben Peters (foto), auteur van talrijke artikelen en boeken over de bouw van het Koninkrijk door de kerk, zich uit op de profetische site The Elijah List.

Hij zegt dat Trump werd gekozen om veel goede redenen, zoals betere bewaking van de grenzen, de strijd tegen terreur, betere economie en meer banen. En voor velen was de aangekondigde verandering in het Hooggerechtshof als belangrijkste reden om op hem te stemmen.

Maar voor christenen telt volgens Peters vooral dat een ‘Koninkrijk-vriendelijke’ regering, waarvan veel ministeries worden geleid door ‘Koninkrijk getrouwe’ mensen, door God gebruikt zal worden voor veranderingen in de samenleving. Samen met een doorbraak van de Heilige Geest zal er een groot ontwaken komen. Op elk terrein van de maatschappij zal men Gods invloed zien als nooit tevoren sinds mensenheugenis, zegt hij.

En dan denkt hij niet alleen aan bijvoorbeeld de pro-life standpunten van de regering, maar hij voorspelt ook allerlei andere veranderingen, waartegen de tegenstander van Christus te hoop zal lopen. Zoals ontmaskering van de evolutieleer door de wetenschap, het weer inzien van de waarde van het gezin, meer invloed van Bijbelse waarden op media en entertainment, toenemende evangelisatie om de ‘Grote Opdracht’ te vervullen en verbetering van de relatie van de VS met Israël, waardoor ook daar velen tot geloof komen.

Peters legt uit hoe dat allemaal zal gebeuren, maar waarschuwt dus ook dat de vijand niet stil zal zitten. Die zal voor veel oppositie tegen de politiek van Trump en in der levens van christenen zorgen.
Daarom zal veel gebed en voorbede nodig zijn, constateert hij. “En die krachtige gebedsopleving zal de brug worden die ons naar een nieuwe plaats van de profetische kracht en autoriteit over onze vijand zal leiden. Het is nu alleen een kwestie van druk uitoefenen op en bestrijden van de machten in de lucht die ons proberen te hinderen.” Maar hemelse machten zullen door hernieuwd gebed helpen Gods koninkrijk op aarde te vestigen, zegt hij.